torsdag 1 juli 2010

Vart tog alla RIKTIGA festival människor vägen??

Jag har nu under 2dagar knegat som korvgubbe på Peace & Love. Ett mycket intressant jobb...eller inte. Jaja, det roliga var ivartfall att jag har fått sett en hel del olika festival människor...och min slutsats är att följande människor går på festival:

Den trogne festival entusiasten: Alltid samma tält och sovsäck men max 2uppsättningar kläder för en vecka, men har rutinen att bära med sig gummistövlar till festivalen. Duschar max var 3:e dag och orkar inte byta kläder. Gillar att skriva meddelanden på varandra med spritpenna och DRICKER ÖL!! Har koll på hela festivalområdet och dom viktigaste spelningarna (vilket inga andra har utan följer strömen av dessa entusiaster). Kan lätt kännas igen på att han/hon bär en knippe festivalband på ena armen.

Den hippa: Försöker att vara som den trogne festival entusiasten och bära med sig gummistövlar till festivalen fast duschar 2ggr om dagen för att se fräsch ut. Har även i smyg en resväska med noga utvalda kläder gömda långt in i tältet. Dricker rödvin när tillfället ges, annars cider. Årets trend bland denna klan är gummistövlar, jeans shorts, vitt linne och regnkappa....men kan lika snabbt byta kläder som Lena PH.

Nybörjarna: Allihop kommer dragandes på en hård resväska med hjul i flock och ser vilsna ut. Spelar gärna lite småfulla ut trots att dom ännu inte börjat att dricka...förlåt...ännu inte fått tag på någon gratis cider av nån som får handla på systemet. Slutar ofta med att denna grupp kommer bärandes på 2-3flak cider köpt på Ica. Klädstillen är minimal kjol, shorts, bikiniöverdel med en väldigt urklippt t-shirt. Men när berusningen sätter in så går dom klädd i bikini hängandes armkrok och glömmer bort att dom är på festivat och börjar sjunga:
- För vi har tagit studenten för vi har tagit studenten!!!!!!......
Hårdrockarna: Kan sina band och spelningar, resten skiter dom i!! Går klädda i mycket skinn å nitar, svarta t-shirts, svarta jeans....tja allt som är svart och på något sätt kan relatera till ordet obekvämt under en sommardag. Dricker ÖL!!!

Smyg Bratten: Kommer ifrån Stockholm, Göteborg eller Västkusten men platsar inte bland höjdarna hemma så dom vill gärna flascha på festivalen. Kommer med bil och inte buss eller tåg som alla andra. Parkerar så nära festivalområdet som möjligt...MEN..dom vill inte visa att dom kom i bil för hela stora massan så den parkeras på någon bakgata nära campingen. Sen när dom vill försöka imponera på nybörjaren så tar dom henne till bilen och det stackars flickebarnet faller pladask för den flåttiga låtsasbratten. Denna art har även allt nyinköpt och fortfarande inplastat när den kommer till campingen. Går klädd i ljus skorta och chinos shorts med ett par vita tygskor, har även halva bilen full med klädbyten. Kommer med champagne till campingen oventandes om dess regler att inget glas får tas in på området, så resten av veckan dricks det vitt vin. Om du tar en titt runt 03.00 ute så kan du se dessa pojkar gå armkrok med ett par neon blinkande glasögon på sig hallsandes ur en bag&box påse.

Den stora flocken/massan: Denna grupp människor går klädda som dom vore stöpta ur samma form:
Tjejorna bär gladiatorliknande skor med jeans shorts och linne till.
Killarna bär tygskor (om dom inte går i strumpor) jeans eller chinos shorts och en vit neutral t-shirt för att slutligen toppa med ett par neutrala solglasögon. Rör sig i flock på 8-15st och alla lyssnar på den allsmäktige alfahannen och följen hans fotstäpp. Denna art dricker enbart cider med någon av dom mer exotiska smakerna..eller säsongens smak. Är hur tuffa, fulla och coola som helst tills någon i flocken får syn på polisen och han utbrister:
- Snuten!!!
Vips så är alla nästan spiknyktra av nån konstig anledning?
Att jag inte är någon festivalmänniska kanske ni redan listat ut, men en jävel på fördomar det visste ni nog inte!! :-)

3 kommentarer:

 1. hahah klockrent!!

  SvaraRadera
 2. Isåfall tillhör jag Hårdrockarna då jag gärna har på mig mina sköna skinnbrallor på konserter samt Den hippa eftersom jag nästan uteslutande dricker rödvin ;)

  På rockstad Falun såg vi såklart mest hårdrockare, brattar var det brist på men en grupp som jag tycker du glömt bort, och som alltid finns på hårdrockskonserter är Whitesnake/Black Sabbath/Deep purple-fansen á la 45+ som oftast är de som är mest runda om fötterna...

  SvaraRadera
 3. haru lagt ner bloggen eller?!

  SvaraRadera