lördag 3 oktober 2009

Träning i Hackmora

Jone frågade igårkväll om jag ville följa med han och mr Öijer till Hackmora, dom skulle visst testa Backen som pojkarna ska tävla uppför nästa i Hackmora bergslopp nästa helg.
Klockan 10.00 rullade cyklarna i morse till Sågmyra för löptestet. Insåg på vägen dit att mina kära ben inte har aktiverats på en cykel under 3månader, dom blev helt stumma så fort jag började trampa och nådde en puls av 155-165 (det är dags att vänja benen vid att trampa nu) utan någon större ansträngning Medans jag bet för att hålla hjul så satt dom andra talangerna och tjötade skit hela vägen till Sågmyra.

Väl framme vid startlinjen 75 plågsamma minuter senare så var det dags att svira om till löpning. Jag har aldrig varken cyklat eller sprungit uppför Hackmora backen så jag hade bara ett alternativ innan start och de var att ta rygg på pojkarna för att hitta upp till toppen.
Jone startade med ett grymt tempo (jävla Jone) första 500m så jag funderade både en och två gånger om jag skulle släppa, men jag ville ju hitta upp så de var bara att gilla läget och acceptera att mjölksyran spred sig ut i kroppen lika snabbt som ett jetplan. Tack och lov så blev även Jone trött efter ett tag, så halvägs upp så började jag fundera på om jag skulle gå om, jag hade ju sett rätt många skyltar som visade vägen så jag tog chansen att dra ifrån men med en viss osäkerhet. Har ju hört av alla cyklister som sprungit Hackmora Bergslopp att sista 500m så springer man nästan på alla fyra för att det är så brant, och med dessa tankar så var jag näst intill skitskraj för att få mjölksyra ut ur öronen på slutet.

Tack och lov så kan jag meddela alla som inte sprungit att så är ej fallet, det är brant men inge springa som en björn upp på alla 4, ej heller 500m...snarare 150m.

Tiden då, inte så jättebra kan jag konstatera i efterhand..men jag kan trots allt sova gott då jag fick piska dit både en "motionär" och en elitåkare på skidor.

1. Jag 15.24
2. Henrik Öijer 15.34
3. Jonatan "Jone" Steen 16.10

Vore grymt kul att tävla Hackmora Bergs lopp nästa helg, men vi har avslutning med teamet i Stockholm på lördagen...men vi får se vad som händer.

Jag avslutar med ett Öijercitat.
-Hur känns det att du valt fel idrott efter alla år som cyklist.
Enda gånger jag ler på passet.
Är man inte snabbast så får man vara snyggast!

För er som vill se fler bilder så kan ni titta här på alla bilder som Sofia tog idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar