tisdag 13 oktober 2009

Svarta affärer och brorsan järn 9:a

Läste just i Aftonbladet om den stackars mannen som fastnade mellan dörrana vid avstigning och släpades sedan med bussen en bit. Stackare!! Detta hände vid Körunda.

Men detta väckte gamla minnen för mig, för just vid Körunda ligger en golfbana ca.5km från var jag växte upp. Det hände ofta att man i unga år smet utanför sitt "lagliga distrikt" cyklades till golfbanan, och inte då för att utöva "Moderatbandy", nää det var jag för liten för då. Istället cyklade jag/vi dit för att leta golfbollar som man sedan kunde sälja till grannen.
Det hände också rätt ofta (om letandet gått dåligt) att man satt och tryckte i ett skogsbryn just vid kanten av banan, tills en eller flera golfbollar damp ner nära en. Då så sprang man ut och snodde alla bollarna för att sedan snabbt gömma sig i skogen igen. Sen satt man där och tittade på när gubbarna förbrilt gick runt och letade efter sina bollar, det var underhållning de. Underhållning som också gav betalt när man sålde bollarna till grannen, och det som inte gick att sälja slog man ut på bondens åker med brorsans järn 9:a.

Det var tider de!!!!


Såg även nu att Körunda Golfklubb blev årets golfklubb 2007, inte konstigt när jag flyttat från trakten. Men att det skulle ta 15år att repa sig trodde jag aldrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar