torsdag 29 oktober 2009

En gammal slägga kom fram igen.

I går morse fick vi för oss att vi skulle ut och se på soluppgången, jag visste sedan ett tidigare träningspass ett fint kalhygge på en av dom vackra topparna kring Falun. Upp med tuppen blev det och en bra morgonpromenad innan den vackra utsikten kom fram.
När vi sedan satt där och åt frukost så kom två hundar springandes i full fart mot oss, nosade lätt i 2-3sekunder innan dom gav sig iväg igen efter att ha in sätt att vi inte var några älgar.
På väg tillbaka till bilen sen så här vi hur dom skäller över hela skogen i 10-15min innan det hela avslutas med ett skott. Då inser vi att vi haft en liten extra spännande morgon med en trolig älgjakt i skogen, lite spänning förgyller alltid vardagen.
När vi nästan är tillbaka vid bilen får jag syn på en stig som jag får en hemsk flashback av, inser ganska snart att det var här omkring som jag tillbringade ett par timmar under ett mtb pass med bröderna kanel . Det var mitt första mtb pass förra året och jag hittade inte ett skvatt i skogarna, tillägas kan att det också var spöregn och planerat för 1,5timme mtb runt lugnet och inte 5timme runt hela Falun som dom ändrade sig till när vi lämnade lugnet. Tack och lov så visade det sig att grabbarna hade sina fickor fulla med gel men detta kom först fram efter 4timmars cykel trampande på leriga endurospår (dom hade troligen planerat detta ihop för att knäcka mig dom små svinen). Men det grymmaste var att när vi hade varit ute i 3,5timme då min slägga kom på hälsandes så var vi endast var 20min hemifrån, men då tar dom små svinen en LITEN extra runda på 1,5timme bara för att jävlas med mig.
Men det kommer en hämnd nån gång, jag är som en elefant när det gäller det här tillfället, jag kommer aldrig att glömma det.
PS. efter att grabbarna lämnat av mig så skarvade dom 1timme och fick gnagarpesten, så vissa straffar gud direkt! hehehe
Picknick utsikten.

Dom två väldresserade jakthundarna på språng.

Äntligen en hackspett på bild.

Ett av dom millånga enduro spåren som släggan uppkom på.

1 kommentar: