tisdag 27 oktober 2009

Ekorrbajs, hyss och fulla älgar.

Ojojoj vad ni måste ha saknat mig! Men lugn, nu är jag här igen.

Har i helgen varit nere i Stockholm för att fira av min Mor som blivit någon siffra äldre. Passade även på att träffa "BigBrother" och hans familj i deras nya lya, där lilla Albin 3år fått ett eget rum med en tam ekorre som fönstertittare. Något som den äldre generationen tyckte var roligt men något som Albin inte riktigt uppskattade på samma sätt, då ekorren nämligen hade bajsat på hans EGNA fönsterbläck. Han förklarade snällt men bestämt att ekorren minsann fick ta bort sitt eget bajs från fönsterbläcket med sin svans som hjälp. Har man fått sitt första egna rum så vill man väl inte att nån ska bajsa på ens fönsterbläck...hmm, vi är nog släkt trots allt jag och Albin.

Hann även med en sväng ut till Sorunda för att hälsa på Syster och hennes gubbe. Passade då på att ta mig en joggtur runt Sorunda för att visa Sofia var jag växte upp. Många roliga minnen och historier kom då upp. Bland annat om hur vi lekte kull på Bibliotekets brandvägg (för er yngre läsare så har det inget med data att göra utan utryckning vid brand) tills nån bil stannade för att ge oss en utskällning. Men även hur man hoppade fritt fall från en av sandtagets kanter för att sedan falla 4-5meter rakt ner i en upptrampad sandhög. Här hände det lika ofta att det kom nån bitter och sur gubbe som förklarade att " - så där fick man allt inte göra".

Jag passade även på att svänga förbi min mormor och morfar på vägen hem till Falun, och även här kom det upp en diskussion om hur livet var när man var barn med morfar. Han eller snarare vi, hävdade att dagens ungdomar är latare och inte är lika ansvarsfulla som när vi var små, eller som morfar sa -se bara hur vi (morfar och jag) pallade frukt när vi var små, nu ligger ju all frukt på marken och ruttnar bort.

Om det är nån som nu tar vara på fallfrukten så är det väl endast nån vilsen älg som inte vet att frukten har legat där i 2mån och jäst till sig, så det hela slutar ändå olyckligt med att älgen blir full, får syn på en älghona några meter bort och springer bort för att imponera på henne. Detta resulterar slutligen i att nån stackars familj får påhälsning i sitt vardagsrummet när nån full älg staplar rakt igenom vardagsrumsfönstret bara för han sett sig själv i spegelbilden och blivit småpilsk.

Hur detta slutar kan man ju bara tänka sig: Ett blodbad efter en uppskuren älg som fadern i familjen (som troligen också är jägare) gör allt för att ha ihjäl med sin älgstudsare mitt i vardagsrummet. Samtidigt så klättrar tonårsdottern som är vegan på faderns rygg och gör allt för att han ska låta bli att ha ihjäl den förblödande älgen. Modern i familjen däremot tänker på om hon kan rädda gardinerna som hon fått av gammelmormor eller om hon skall springa efter Elloskatalogen för att beställa nya direkt medan sonen i familjen fortfarande sitter paralyserad framför sitt Playstation 3 och skriker till familjen att hålla käft.

Allt detta händer dagligen runt om i våra svenska villahem bara för att dagens ungdomar inte tar sitt ansvar och pallar lite frukt då och då.

Slutet gott allting gott!

Nää visst var det allt bättre förr bland ungdomen, innan datorn kom och alla dessa bloggar tog över. Då man istället var ute och gjorde hyss och också höll dom vuxna sysselsatta med att jaga en runt halva byn. :-)

3 kommentarer:

 1. Hahaha jaa det kanske fanns saker som var bättre förr trots allt.
  /tant

  SvaraRadera
 2. Till och med på "min tid" så pallade vi äpplen! :)

  SvaraRadera
 3. Ojojoj, är du så gammal Adam!! :-)

  SvaraRadera